Koti

4 yleisintä ikkunakalvotyyppiä

Oletko koskaan käynyt ystäväsi luona ja miettinyt, mikä hänen olohuoneen ikkunassa on pimeä? Sinusta tuntui oudolta heti, kun tajusit, että se oli ikkunakalvo tai jos saa, ikkunan sävy. Niistä on nyt tullut kodin sisustuksen tärkein asia. Valitettavasti useimmat asunnonomistajat eivät tiedä juurikaan tai ei mitään markkinoilla saatavilla olevista ikkunakalvotyypeistä. Saat lisätietoja lukemalla:
Eristävät ikkunoiden sävyt
Ne ovat ylivoimaisesti yleisimpiä saatavilla olevia ikkunakalvoja. On helppo ymmärtää miksi. Asunnonomistajat suosivat jotain, joka voi suojata kotiaan liialliselta kylmältä ja kuumuudelta talvi- ja kesäkuukausina. Eristävät ikkunakalvot tarjoavat juuri tämän ja vielä enemmän. Kalvo vähentää lämmittimien ja ilmastointilaitteiden kuormitusta ja vähentää siten sähkölaskuja merkittävästi. Ne estävät myös haitallisia UV-säteitä pääsemästä taloon.
Yksityisyys ikkunan sävyt
Asunnot rakennetaan joskus liian lähelle toisiaan. Siksi on helppo päätyä huoneeseen, joka on suoraan naapuriasi päin, vain kourallinen metrejä erottaa teidät kaksi. Tällaisessa tilanteessa yksityisyysikkunan sävyt voivat tulla apuusi. Niitä oli mustan ja huurteen eri sävyissä. Ne päästävät valon läpi, mutta antavat myös tilaa yksityisyydelle.
Turvaikkunan sävyt
Nimi kertoo kaiken. Niiden tarkoituksena on tarjota turvallisuutta tekemällä lasi-ikkunoista tiukempia ja rikkoutumattomia. Siinä ei vielä kaikki. Jos lasi särkyy, kalvo pitää sirpaleet paikoillaan estääkseen niiden hajoamisen.
Koristeelliset ikkunoiden sävyt
Niitä on eri sävyissä ja malleissa, kuten kuvioitu tai lasimaalaus. Niiden tarkoituksena on saada huone näyttämään kauniilta. Ne eivät vain estä haitallisia UV-säteitä, vaan tarjoavat myös äärimmäistä yksityisyyttä.