Koti

Helpoin tapa poistaa ikkunakalvo paljastettiin!

Ikkunoiden sävyt ja kalvot kuluvat kuten useimmat asiat auringon alla. Tämä tarkoittaa, että ne on poistettava jossain vaiheessa ennen kuin voidaan harkita vanhojen, rumien elokuvien korvaamista uusilla. Mutta kuinka voit tehdä tämän prosessin ilman hikoilua, ajanhukkaa ja jopa ikkunan vahingoittumista? Näin:

Lasi ja kalvotyyppi

Kalvojen poistamiseen käytettävät menetelmät ja tekniikat vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. Esimerkiksi ikkunalasin tyyppi ja kyseessä olevan kalvon tyyppi on otettava huomioon. Privacy-kalvoja ei voi poistaa samalla tavalla kuin eristyskalvoja.

Työkalut

Ikkunakalvon poistaminen on mahdotonta ilman ammoniakkipohjaista puhdistusliuosta ja terävää partakonetta. Tarvitset myös kangasmateriaalia tai paksua muovia kalvotetun ikkunan kummallekin puolelle, jotta ammoniakkipuhdistusliuosta ei pääse roiskumaan muille pinnoille. Muista käyttää suojavaatetusta, maskia ja hanskoja ammoniakkia käytettäessä.

Menettely

Nosta kalvo ikkunan kulmista terävällä partakoneen terällä. Varo naarmuttamasta lasia. Vedä kalvoa varovasti niin paljon kuin pystyt. Jos jokin kalvo jää kiinni ikkunaan, löysää tartuntaa suihkuttamalla lasiin puhdistusliuosta. Kun olet vetänyt suuren osan kalvosta, suihkuta kalvoon puhdistusliuosta ruiskulla. Jätä liuos sitten ikkunaan yön yli. Kalvon liima imee ammoniakkia ja hajottaa sen. Voit sitten lopettaa liuoksen poistamisen ruiskuttamalla kalvoa uudelleen liuoksella ja vetämällä sitä varovasti. Raaputa kalvoa terävällä terällä, jos se tarttuu lujasti. Jotta ikkunasta tulee selkeä ja siisti, pese se lasinpuhdistusaineella ennen uuden kalvon levittämistä.